Τα πολιτικά μηνύματα μιας πολιτικής εκστρατείας. Σχεδιασμός και ανασχεδιασμός "υπό συνθήκες πίεσης"

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Τα πολιτικά μηνύματα μιας πολιτικής εκστρατείας. Σχεδιασμός και ανασχεδιασμός "υπό συνθήκες πίεσης"

Ευθυμίου, Αρετή-Κωνσταντίνα

Η πολιτική πρακτική ως έννοια είναι ένας συνδυασμός επικοινωνίας, δημοσίων σχέσεων και γενικότερης προσέγγισης αναγκών. Το εύρος της είναι τεράστιο και η εξάρτηση της από τις επικοινωνιακές προσεγγίσεις, δηλώνεται κάθε φορά που υπάρχει περίοδος εκλογών αλλά και ενδιάμεσα, μέσα από την αντιπαλότητα των κομμάτων, και την ανταλλαγή απόψεων προκειμένου το ένα ή το άλλο κόμμα να κερδίσει τις εντυπώσεις. Τα μηνύματα μιας πολιτικής εκστρατείας καθορίζονται βάσει των στόχων των κομμάτων, όπου οι στόχοι έχουν να κάνουν με τη δυναμική ενός κόμματος. Συγκεκριμένα, τα κόμματα που πρωταγωνιστούν μεταδίδουν μηνύματα που θα τους φέρουν ψήφους, ενώ τα μικρότερα κόμματα μεταδίδουν μηνύματα τα οποία θα τα βοηθήσουν να αυξήσουν το ποσοστό τους. Εκείνο που αποτελεί μελέτης άξιον είναι οι περίοδοι κρίσεων, όπου κυρίως τα κυβερνώντα κόμματα είναι αυτά που φθείρονται περισσότερο. Ο τρόπος με τον οποίο τα κόμματα αντιμετωπίζουν επικοινωνιακά μια περίοδο κρίσης, καταδεικνύει και το βαθμό ωριμότητας των επικοινωνιακών σχεδιασμών τους. Ως κρίση μπορούμε να θεωρήσουμε ένα σκάνδαλο, την αντίδραση του κόσμου σε κάποιο νέο νόμο (απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις κ.λ.π), είναι η οικονομική κρίση κ.λ.π.

Thesis
NonPeerReviewed

Πολιτική επικοινωνία - Ελλάδα
Πολιτική κουλτούρα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.