Σκοπός της παρούσας εργασίας ήταν η μελέτη της μεταβολής των ποιοτικών χαρακτηριστικών, του ολικού φαινολικού περιεχομένου και της αντιοξειδωτικής ικανότητας, εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου τον νομό Χαλκιδικής, μετά τον αρωματισμό του, με αποξηραμένη μέντα από την περιοχή της Φλώρινας.
Τα δείγματα του ελαιόλαδου τοποθετήθηκαν σε σκουρόχρωμες φιάλες των 500 mL και προστέθηκε αποξηραμένη μέντα σε περιεκτικότητα 10 %, 20 %, 30 %, 40%. Τα δείγματα τοποθετήθηκαν στο σκοτάδι για 5 μήνες, ενώ αναδέυονταν σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Για τον έλεγχο των ποιοτικών χαρακτηριστικών των δειγμάτων, προσδιορίστηκαν: η οξύτητά τους, ο αριθμός υπεροξειδίων, οι σταθερές Κ232 και Κ270, η περιεκτικότητα τους σε καροτένια και χωροφύλλες. Επιπλέον προσδιορίστηκαν το ολικό φαινολικό περιεχόμενο των δειγμάτων με τη μέθοδο Folin–Ciocalteu καθώς και η αντιοξειδωτική τους ικανότητα με τη μέθοδο ABTS.