Μεταβολή των ποιοτικών χαρακτηριστικών ελαιολάδου μετά τον αρωματισμό του με μέντα

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Μεταβολή των ποιοτικών χαρακτηριστικών ελαιολάδου μετά τον αρωματισμό του με μέντα

Μαυρίδου, Νικολέτα

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2020

2020


Σκοπός της παρούσας εργασίας ήταν η μελέτη της μεταβολής των ποιοτικών χαρακτηριστικών, του ολικού φαινολικού περιεχομένου και της αντιοξειδωτικής ικανότητας, εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου τον νομό Χαλκιδικής, μετά τον αρωματισμό του, με αποξηραμένη μέντα από την περιοχή της Φλώρινας. Τα δείγματα του ελαιόλαδου τοποθετήθηκαν σε σκουρόχρωμες φιάλες των 500 mL και προστέθηκε αποξηραμένη μέντα σε περιεκτικότητα 10 %, 20 %, 30 %, 40%. Τα δείγματα τοποθετήθηκαν στο σκοτάδι για 5 μήνες, ενώ αναδέυονταν σε τακτά χρονικά διαστήματα. Για τον έλεγχο των ποιοτικών χαρακτηριστικών των δειγμάτων, προσδιορίστηκαν: η οξύτητά τους, ο αριθμός υπεροξειδίων, οι σταθερές Κ232 και Κ270, η περιεκτικότητα τους σε καροτένια και χωροφύλλες. Επιπλέον προσδιορίστηκαν το ολικό φαινολικό περιεχόμενο των δειγμάτων με τη μέθοδο Folin–Ciocalteu καθώς και η αντιοξειδωτική τους ικανότητα με τη μέθοδο ABTS.

Ε > Ελιά
Ε > Ελαιόλαδο

Ελιά
Ελαιόλαδο

Greek

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)