Μεταβολή των ποιοτικών χαρακτηριστικών ελαιολάδου μετά τον αρωματισμό του με μέντα

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Μεταβολή των ποιοτικών χαρακτηριστικών ελαιολάδου μετά τον αρωματισμό του με μέντα

Μαυρίδου, Νικολέτα

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2020

2020


Σκοπός της παρούσας εργασίας ήταν η μελέτη της μεταβολής των ποιοτικών χαρακτηριστικών, του ολικού φαινολικού περιεχομένου και της αντιοξειδωτικής ικανότητας, εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου τον νομό Χαλκιδικής, μετά τον αρωματισμό του, με αποξηραμένη μέντα από την περιοχή της Φλώρινας. Τα δείγματα του ελαιόλαδου τοποθετήθηκαν σε σκουρόχρωμες φιάλες των 500 mL και προστέθηκε αποξηραμένη μέντα σε περιεκτικότητα 10 %, 20 %, 30 %, 40%. Τα δείγματα τοποθετήθηκαν στο σκοτάδι για 5 μήνες, ενώ αναδέυονταν σε τακτά χρονικά διαστήματα. Για τον έλεγχο των ποιοτικών χαρακτηριστικών των δειγμάτων, προσδιορίστηκαν: η οξύτητά τους, ο αριθμός υπεροξειδίων, οι σταθερές Κ232 και Κ270, η περιεκτικότητα τους σε καροτένια και χωροφύλλες. Επιπλέον προσδιορίστηκαν το ολικό φαινολικό περιεχόμενο των δειγμάτων με τη μέθοδο Folin–Ciocalteu καθώς και η αντιοξειδωτική τους ικανότητα με τη μέθοδο ABTS.

Ε > Ελιά
Ε > Ελαιόλαδο

Ελιά
Ελαιόλαδο

Ελληνική γλώσσα

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.