Η μελισσοκομία στην περιφέρεια Ηπείρου

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Η μελισσοκομία στην περιφέρεια Ηπείρου

Τζίμας, Δημήτριος

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2019

2019


Στην παρούσα πτυχιακή εργασία παρουσιάζονται τα χαρακτηρίστηκα των κατοίκων μιας κυψέλης καθώς και τις διαφορές μεταξύ τους. Περιγράφονται οι εργασίες που κάνει το κάθε άτομο μέσα αλλά και έξω από την κυψέλη. Στην συνέχεια αναγράφεται η προσφορά της μελισσοκομίας στην μέλισσα και στην κοινωνία, τα χαρακτηριστικά της, τι χρειάζεται αυτός που επιθυμεί να γίνει μελισσοκόμος αλλά και τα εργαλεία που πρέπει να προμηθευτεί ένας νέος παράγωγος. Στο τρίτο κεφάλαιο περιγράφονται τα στατιστικά, οικονομικά και παραγωγικά στοιχεία της ηπειρωτικής μελισσοκομίας. Αναφέρονται οι ανθοφορίες που μπορεί να επιλέξει ένας μελισσοκόμος στην περιοχή της Ηπείρου αλλά και τις υπόλοιπης Ελλάδας καθώς και ο πληθυσμός μελισσοκόμων και κυψελών στην περιοχή μας αλλά και όλα τα προϊόντα που παράγονται. Ύστερα σημειώνεται το πως μπορεί ένας μελισσοκόμος να νοθεύσει το προϊόν του καθώς και το φαινόμενο της κρυστάλλωσης του μελιού. Επιπλέον, γίνεται αναφορά στις βασικότερες ασθένειες των μελισσιών καθώς και τα μέτρα αντιμετώπισης που πρέπει να λαμβάνει ο μελισσοκόμος. Επιπρόσθετα παρουσιάζεται η επιχείρηση μου, οι διαδικασίες που ακολουθώ όλο το χρόνο ώστε να έχω την καλύτερη δυνατή παραγωγή και ο εξοπλισμός που διαθέτω. Τέλος, αναφέρονται τα συμπεράσματα της πτυχιακής εργασίας.

Μ > Μελισσοκομία
Μ > Μέλι - Ελλάδα

Μέλι - Ελλάδα
Μελισσοκομία

Ελληνική γλώσσα

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Ζωϊκής Παραγωγής (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.