Ο ρόλος του λίπους στην ποσότητα του κρέατος

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Ο ρόλος του λίπους στην ποσότητα του κρέατος

Ανούσου, Γιαννούλα

O ρόλος του λίπους στη διατροφή του ανθρώπου είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την υγεία του ανθρώπου μιας και τόσο η ποσότητα του προσλαμβανόμενου λίπους όσο και η σύνθεση του σε λιπαρά οξέα σχετίζονται με την εμφάνιση καρδιοπαθειών, στεφανιαίας νόσου, μεταβολικού συνδρόμου, παχυσαρκία και άλλες ασθένειες που ταλανίζουν το σύγχρονο Δυτικό Κόσμο. Συνεπώς, η μελέτη του ρόλου του λίπους στη διατροφική αξία του κρέατος είναι ιδιαίτερα σημαντική για αυτούς που ασχολούνται με την παραγωγή του κρέατος αλλά και για τους καταναλωτές. Πέρα από τη διατροφική αξία του κρέατος, το λίπος επηρεάζει και άλλα τεχνολογικά/ποιοτικά χαρακτηριστικά του κρέατος όπως το χρώμα, την τρυφερότητα, το εύχυμο, τη γευστικότητα τα οποία ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τη βιομηχανία του κρέατος. Στο πλαίσιο αυτής της πτυχιακής εργασίας επιχειρήθηκε μία προσέγγιση στο ρόλο του λίπους στην ποιότητα του κρέατος. Αποσκοπεί στο να διασαφηνίσει τη συμβολή του λίπους στην ποιότητα του κρέατος, τη σημασία του λίπους του κρέατος για την εμπορική του αξία και τέλος την επίδραση του στην ανθρώπινη υγεία.

Thesis
NonPeerReviewed

Κρέας

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.