Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Η καρύδα

Κουτσαμάκη, Βασιλική

Σκοπός της εργασίας μας, είναι να αναδειχθεί τις πολύτιμες ιδιότητες που μας προσφέρει ο θαυμάσιος αυτός φοίνικας της καρύδας. Υπάρχει μια συνεχής αύξηση της χρήσης του φοίνικα καρύδων ανά τον κόσμο δεδομένου ότι παράγει έναν μεγάλο αριθμό διαφορετικών προϊόντων. Έτσι η καρύδα ως καρπός αλλά και ως δέντρο προσφέρει ποικιλίες προϊόντων που έχουν να κάνουν με τα τη διατροφή, με τις κατασκευές αντικειμένων (από τα φύλλα τους καλάθια, από τις ίνες του φλοιού σπάγκους–χαλιά–κουβέρτες κλπ.) και με την ιατρική. Ιδιαίτερ η όμως σπουδαιότητα είναι η παραγωγή λαδιού που χρησιμοποιείται διαδεδομένα τόσο στην μαγειρική, όσο και στην παρασκευή διαφόρων προϊόντων όπως λοσιόν σώματος, κρέμες κλπ.. Αυτή η σπουδαιότητα του λαδιού και οι ευεργετικές του ιδιότητες το καθιστούν ως τρίτο στην παγκόσμια κατανάλωσης.

Thesis
NonPeerReviewed

Φρούτα - Ασθένειες και επιβλαβή έντομα
Τροπικά φυτά

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2007


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.