Η μέθοδος ταχείας κατάψυξης για την παραγωγή κατεψυγμένου σπανακιού και λαχανικού μπιζελιού

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2007 (EN)
Η μέθοδος ταχείας κατάψυξης για την παραγωγή κατεψυγμένου σπανακιού και λαχανικού μπιζελιού

Κουρτελή, Ειρήνη

Στην παρούσα εργασία περιγράφεται η παραγωγική διαδικασία της κατάψυξης δύο λαχανικών, του σπανακιού και του λαχανοκομικού μπιζελιού, όπως πραγματοποιούνται στη Βιομηχανία κατεψυγμένων λαχανικών και φρούτων «ΑΛΤΕΡΡΑ Α.Ε.», η οποία εδρεύει στο Ν. Πέλλης. Αρχικά παρατίθενται στοιχεία αναφορικά με τη βιολογία και την καλλιέργεια των δύο φυτικών ειδών και στη συνέχεια, γίνεται εκτενής αναφορά στη μέθοδο της ταχείας κατάψυξης που εφαρμόζεται για την παραγωγή των παραπάνω προϊόντων. Η ταχεία κατάψυξη, εφόσον πραγματοποιηθεί με τον ενδεδειγμένο τρόπο, επιφέρει ελάχιστες μεταβολές στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και τη θρεπτική αξία των τροφίμων, με αποτέλεσμα την παραγωγή κατεψυγμένων προϊόντων υψηλής ποιότητας.

Thesis
NonPeerReviewed

Λαχανικά

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2007


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)