Η μέθοδος ταχείας κατάψυξης για την παραγωγή κατεψυγμένου σπανακιού και λαχανικού μπιζελιού

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Η μέθοδος ταχείας κατάψυξης για την παραγωγή κατεψυγμένου σπανακιού και λαχανικού μπιζελιού

Κουρτελή, Ειρήνη

Στην παρούσα εργασία περιγράφεται η παραγωγική διαδικασία της κατάψυξης δύο λαχανικών, του σπανακιού και του λαχανοκομικού μπιζελιού, όπως πραγματοποιούνται στη Βιομηχανία κατεψυγμένων λαχανικών και φρούτων «ΑΛΤΕΡΡΑ Α.Ε.», η οποία εδρεύει στο Ν. Πέλλης. Αρχικά παρατίθενται στοιχεία αναφορικά με τη βιολογία και την καλλιέργεια των δύο φυτικών ειδών και στη συνέχεια, γίνεται εκτενής αναφορά στη μέθοδο της ταχείας κατάψυξης που εφαρμόζεται για την παραγωγή των παραπάνω προϊόντων. Η ταχεία κατάψυξη, εφόσον πραγματοποιηθεί με τον ενδεδειγμένο τρόπο, επιφέρει ελάχιστες μεταβολές στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και τη θρεπτική αξία των τροφίμων, με αποτέλεσμα την παραγωγή κατεψυγμένων προϊόντων υψηλής ποιότητας.

Thesis
NonPeerReviewed

Λαχανικά

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2007


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.