Η μέθοδος ταχείας κατάψυξης για την παραγωγή κατεψυγμένου σπανακιού και λαχανικού μπιζελιού

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Η μέθοδος ταχείας κατάψυξης για την παραγωγή κατεψυγμένου σπανακιού και λαχανικού μπιζελιού

Κουρτελή, Ειρήνη

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2007

2007


Στην παρούσα εργασία περιγράφεται η παραγωγική διαδικασία της κατάψυξης δύο λαχανικών, του σπανακιού και του λαχανοκομικού μπιζελιού, όπως πραγματοποιούνται στη Βιομηχανία κατεψυγμένων λαχανικών και φρούτων «ΑΛΤΕΡΡΑ Α.Ε.», η οποία εδρεύει στο Ν. Πέλλης. Αρχικά παρατίθενται στοιχεία αναφορικά με τη βιολογία και την καλλιέργεια των δύο φυτικών ειδών και στη συνέχεια, γίνεται εκτενής αναφορά στη μέθοδο της ταχείας κατάψυξης που εφαρμόζεται για την παραγωγή των παραπάνω προϊόντων. Η ταχεία κατάψυξη, εφόσον πραγματοποιηθεί με τον ενδεδειγμένο τρόπο, επιφέρει ελάχιστες μεταβολές στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και τη θρεπτική αξία των τροφίμων, με αποτέλεσμα την παραγωγή κατεψυγμένων προϊόντων υψηλής ποιότητας.

Λ > Λαχανικά

Λαχανικά

Ελληνική γλώσσα

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.