Η καλλιέργεια της μελιτζάνας στο νομό Πέλλας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Η καλλιέργεια της μελιτζάνας στο νομό Πέλλας

Μουχτάρη, Ευαγγελία

Η μελιτζάνα (Solanum melogena L) ανήκει στην οικογένεια Solanacae, η ιστορία της ξεκίνησε από την Ινδία και άρχισε σιγά- σιγά να εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες της Μεσογείου, όπως είναι και η Ελλάδα. Στην χώρα μας, αλλά και στον νομό Πέλλας, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, την πρώτη θέση κατέχει η υπαίθρια καλλιέργεια, ενώ η καλλιέργεια στο θερμοκήπιο εμφανίζεται σε λιγότερα ποσοστά. Ο βασικός σκοπός της καλλιέργειας είναι η διατροφή του ανθρώπου και δευτερευόντως η χρήση των καρπών και των φύλλων στ ην Ιατρική. Ο καρπός της μελιτζάνας περιέχει διάφορα θρεπτικά στοιχεία και είναι πλούσιος σε νερό, γι’ αυτό και η ζήτησή της το καλοκαίρι εμφανίζεται αυξημένη. Η μελιτζάνα καλλιεργείται ως ετήσιο φυτό, είναι πολύ απαιτητικό σε ότι αφορά τη γονιμότητα εδαφών και έχει μεγάλες ανάγκες από νερό. Ο σπόρος της έχει συνήθως χρώμα κίτρινο και ισχυρό ριζικό σύστημα. Τα φύλλα είναι πράσινου χρώματος, ενώ τα άνθη έχουν χρώμα βιολετί και εμφανίζονται μονήρη ή σε ταξιανθίες. Ο καρπός της είναι ράγα διαφόρων σχημάτων με χρώμα, το οποίο εκτείνεται από βαθύ μέχρι ανοιχτό ιώδες.

Thesis
NonPeerReviewed

Φυτά - Ασθένειες
Λαχανικά

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2007


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.