Ο ελληνικός κόκκινος κρόκος (Crocus sativus L.)

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see item page
in the web site of the repository *
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2007 (EN)
Ο ελληνικός κόκκινος κρόκος (Crocus sativus L.)

Νατσιού, Μαρία

Η παρούσα πτυχιακή εργασία "Ο Ελληνικός κόκκινος κρόκος ( crocus sativus L .)", αποσκοπεί να παρουσιάσει στον αναγνώστη ένα άγνωστο φυτό, το προϊόν του οποίου έχει παγκόσμιο ενδιαφέρον, τόσο στο εμπόριο όσο και στην ιατρική, φαρμακευτική, βαφική και την ζαχαροπλαστική. Παράλληλα, συμβάλει θετικά στη διερεύνηση των προβλημάτων της καλλιέργειας και εμπορίας του φυτού κρόκου. Για τη σύνταξη αυτής της εργασίας, όλο το απαραίτητο υλικό συλλέχτηκε με τη βοήθεια των προοδευτικών καλλιεργητών του κρόκου, ερευνητών και των αρμοδίων υπηρεσιών, ώστε η γνωριμία του αναγνώστη με το φυτό κροκό να γίνει δυνατή. Η κροκοκαλλιέργεια με τις περιορισμένες δυνατότητες επέκτασης της, δεν επηρεάζει αισθητά, όπως άλλα γεωργικά προϊόντα, το εθνικό εισόδημα. Δίνει, όμως το μέτρο των απεριορίστων δυνατοτήτων της συλλογικής προσπάθειας για τη βελτίωση του αγροτικού εισοδήματος.

Thesis
NonPeerReviewed

Κρόκος (Φυτό) - Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2007


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)