Επίδραση των ιχνοστοιχείων και των μετάλλων στη διατροφή του ανθρώπου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Επίδραση των ιχνοστοιχείων και των μετάλλων στη διατροφή του ανθρώπου

Χαλεποπούλου, Αγνή

Κατά την διάρκεια τού 20ου αιώνα διατροφικές έρευνες έχουν φέρει στο φως συναρπαστικά στοιχεία σχετικά με τα βασικά συστατικά της διατροφής του ανθρώπου: λίπη, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και βιταμίνες. Πρόσφατα έχει αναγνωρισθεί και ο σημαντικός ρόλος που παίζουν οι φυτικές ίνες στην διατροφή και την υγεία του ανθρώπου. Ο επιστημονικός κόσμος, όμως, δεν παρέμεινε μόνο σ ’αυτά αλλά προχώρησε περισσότερο και ανακάλυψε συστατικά λιγότερο εμφανή αλλά εξίσου σημαντικά για τον άνθρωπο όπως είναι τα ιχνοστοιχεία. Τα ιχνοστοιχεία είναι ουσίες που περιέχονται μεν στα τρόφιμα σε πολύ μικρές ποσότητες, είναι δε απαραίτητα για την ζωή και την υγεία του ανθρώπου. Συλλέγοντας όσες περισσότερες πληροφορίες γίνεται σχετικά με τα ιχνοστοιχεία κατανοούμαι γιατί ορισμένες τροφές είναι πιο υγιεινές για τον ανθρώπινο οργανισμό από άλλες. Σαν αποτέλεσμα υπάρχει δυνατότητα αλλαγής στις διατροφικές συνήθειες ώστε να αποκτηθεί καλύτερη υγεία. Τα πιο σημαντικά και αναγκαία ιχνοστοιχεία είναι: ο σίδηρος (Fe), το ασβέστιο (Ca), το νάτριο (Να), το κάλιο (Κ), ο ψευδάργυρος (Zn), το μαγνήσιο (Mg), το χρώμιο (Cr), χαλκός (Cu), ο φώσφορος (P).

Thesis
NonPeerReviewed

Διατροφή

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2007


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.