Αξιολόγηση ποιότητας μεταποιημένου βαμβακιού

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2003 (EL)
Αξιολόγηση ποιότητας μεταποιημένου βαμβακιού

Γώγου, Ζαφειρούλα

Το βαμβάκι είναι φυτό τροπικών περιοχών και καλλιεργείται από τους προϊστορικούς χρόνους. Καλλιεργείται παγκοσμίως σε έκταση 300 εκατομμυρίων περίπου στρεμμάτων με ετήσια παραγωγή 19 εκατομμύρια τόνους εκκοκκισμένο βαμβάκι και με κύριες χώρες παραγωγής την Κίνα, Η.Π.Α, Ινδία, Πακιστάν, Ουζμπεκιστάν, Τουρκία, Βραζιλία, καθώς επίσης και την Ελλάδα. Όλοι γνωρίζουμε την σημασία της βαμβακοκαλλιέργειας για την χώρα μας, μιας καλλιέργειας που δεν έχει σημασία μόνο για τους παραγωγούς και τους πρώτους μεταποιητές, τους εκκοκκιστές, αλλά έχει μεγάλη σημασία και για μια σειρά άλλων κλάδων όπως η κλωστοϋφαντουργία, η ένδυση και οι εξαγωγές. Ακριβώς λόγω αυτού του πολλαπλού ρόλου της παραγωγής βάμβακος σε τόσους σημαντικότερους κλάδους της οικονομίας της χώρας μας του έχει αποδοθεί ο χαρακτηρισμός « εθνικό προϊόν».

Thesis
NonPeerReviewed

Βαμβάκι
Ποιοτικός έλεγχος
Τυποποίηση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2003


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.