Η καλλιέργεια της κερασιας στις επαρχίες Έδεσσας και Αλμωπίας του N. Πέλλας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Η καλλιέργεια της κερασιας στις επαρχίες Έδεσσας και Αλμωπίας του N. Πέλλας

Μωϋσιάδου, Σοφία

Οι γεωργοοικονομικές, οι κλιματικές συνθήκες και το φυσικό περιβάλλον των επαρχιών Έδεσσας και Αλμωπίας του νομού Πέλλας ευνοούν την καλλιέργεια της κερασιάς, γι’ αυτό ευδοκιμεί εδώ και παράγει ανταγωνιστικούς καρπούς, με άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά Για πολλούς καλλιεργητές αποτελεί μονοκαλλιέργεια και επιφέρει ικανοποιητικό εισόδημα. Η πολύχρονη και πλούσια εμπειρία των παραγωγών της περιοχής, λόγω της αγροτικής παράδοσης, σε συνδυασμό με την καλή υλικοτεχνική υποδομή, την επάρκεια επιχειρήσεων διαλογής, συσκευασίας, κλπ. φρούτων, την σχετικά εύκολη εύρεση εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού και του καλού οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου, δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα καλλιεργητική φροντίδα και διακίνηση του προϊόντος στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Η διατροφική αξία του καρπού της κερασιάς, γνωστή από την αρχαία εποχή και η χυμώδης γευστική σάρκα του, το καθιστούν κυρίαρχο στην προτίμηση των καταναλωτών ακόμη και την περίοδο που η αγορά κατακλύζεται από πληθώρα καλοκαιρινών φρούτων, γι’ αυτό καλλιεργείται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στη δεκάδα των κυριότερων στον κόσμο χωρών παραγωγής κερασιών, με πρώτη τη γειτονική και έντονα ανταγωνιστική μας Τουρκία.

Thesis
NonPeerReviewed

Κερασιά - Ελλάδα
Φυτοφάρμακα
Βιολογικά προϊόντα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.