Προσδιορισμός βιταμίνης C και του ολικού φαινολικού περιεχομένου σε κεράσια και μήλα της περιοχής

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Προσδιορισμός βιταμίνης C και του ολικού φαινολικού περιεχομένου σε κεράσια και μήλα της περιοχής

Παπαμηνά, Μαρία

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2021

2021


Στις μέρες μας έχει δημιουργηθεί μεγάλο ενδιαφέρον γύρω από τη διατροφή μας και διατροφική αξία των τροφίμων που καταναλώνουμε καθημερινά. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει ο καταναλωτής το τι περιέχει η κάθε τροφή και σε τι τον ωφελεί. Με αφορμή αυτή την ανάγκη επιλέχθηκε η έρευνα και η εξέταση της διατροφικής αξίας των κερασιών και των μήλων, και συγκεκριμένα επιλέξαμε να εξετάσουμε την περιεκτικότητα των συγκεκριμένων τροφίμων σε βιταμίνη C και σάκχαρα. Η μεθοδολογία την οποία επιλέξαμε για να προσδιορίσουμε την περιεκτικότητα σε βιταμίνη C είναι η πειραματική μέθοδος για να γίνει ακριβής ποσοτικός προσδιορισμός. Σημαντικό ρόλο παίζει ο τρόπος διεξαγωγής του πειράματος σε κάθε ποικιλία, διότι αλλάζει και η περιεκτικότητα. Στην περίπτωση των κερασιών, η παστερίωση επηρεάζει την περιεκτικότητα αρνητικά. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και με τα μήλα, καθώς μειώνεται η περιεκτικότητα τους σε βιταμίνη . Στην περίπτωση της περιεκτικότητας σε σάκχαρα υπερισχύουν τα κεράσια σε σχέση με τα μήλα, αλλά και στην περίπτωση των μήλων τα Golden Delicious και τα Red Delicious έχουν και αυτά ικανοποιητική περιεκτικότητα. Η εφαρμογή που μπορεί να έχει η συγκεκριμένη διαδικασία είναι σε διάφορους τομείς της διατροφής. Οι διατροφολόγοι μπορούν να εκμεταλλευτούν τη συγκεκριμένη έρευνα για μια εξειδικευμένη διατροφή. Οι βιομηχανίες τροφίμων οι οποίες θέλουν να γνωρίζουν το τι γίνεται με τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν και πόσο ποιοτικές είναι, μπορούν επίσης να δείξουν ενδιαφέρον για την παρούσα έρευνα.

Κ > Κερασιά
Μ > Μήλα - Απώλειες

Μήλα - Απώλειες
Κερασιά

Ελληνική γλώσσα

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.