Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η μελέτη των ποιοτικών χαρακτηριστικών του σοκολατούχου γάλακτος. Στο θεωρητικό μέρος γίνεται αναφορά στην παραγωγή γάλακτος, στα στάδια παραγωγής του, καθώς και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Όσο αφορά το πειραματικό μέρος, αναλύθηκαν 10 δείγματα σοκολατούχου γάλακτος που συλλέχθηκαν από καταστήματα τροφίμων της Φλώρινας και της Βέροιας. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε ο προσδιορισμός της περιεκτικότητας σε ενεργό οξύτητα, πρωτεΐνη , τέφρα, ξηρή ουσία, λίπος, pH, ιξώδες. Επιπλέον, προσδιορίστηκε η συγκέντρωση σακχάρων, η ποσότητα κακάο, μικροβιολογική ανάλυση. Στο τέλος του πειραματικού μέρους τα αποτελέσματα συγκρίθηκαν με επιστημονική βιβλιογραφία.
Με το τέλος της πειραματικής διαδικασίας, η έρευνα απέδειξε ότι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δειγμάτων που αναλύθηκαν με τις τιμές που αναφέρονται στην επιστημονική βιβλιογραφία.
Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα
Agricultural and Veterinary Sciences ▶ Other Agricultural Sciences Agricultural Engineering
(EN)
Γαλακτοκομικά προϊόντα
Greek
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)