Μελέτη ποιοτικών χαρακτηριστικών σοκολατούχου γάλακτος

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Μελέτη ποιοτικών χαρακτηριστικών σοκολατούχου γάλακτος

Ταρασίδου, Στέλλα

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2021

2021


Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η μελέτη των ποιοτικών χαρακτηριστικών του σοκολατούχου γάλακτος. Στο θεωρητικό μέρος γίνεται αναφορά στην παραγωγή γάλακτος, στα στάδια παραγωγής του, καθώς και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Όσο αφορά το πειραματικό μέρος, αναλύθηκαν 10 δείγματα σοκολατούχου γάλακτος που συλλέχθηκαν από καταστήματα τροφίμων της Φλώρινας και της Βέροιας. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε ο προσδιορισμός της περιεκτικότητας σε ενεργό οξύτητα, πρωτεΐνη , τέφρα, ξηρή ουσία, λίπος, pH, ιξώδες. Επιπλέον, προσδιορίστηκε η συγκέντρωση σακχάρων, η ποσότητα κακάο, μικροβιολογική ανάλυση. Στο τέλος του πειραματικού μέρους τα αποτελέσματα συγκρίθηκαν με επιστημονική βιβλιογραφία. Με το τέλος της πειραματικής διαδικασίας, η έρευνα απέδειξε ότι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δειγμάτων που αναλύθηκαν με τις τιμές που αναφέρονται στην επιστημονική βιβλιογραφία.

Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα

Γαλακτοκομικά προϊόντα

Greek

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)