Μελέτη ποιοτικών χαρακτηριστικών σοκολατούχου γάλακτος

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Μελέτη ποιοτικών χαρακτηριστικών σοκολατούχου γάλακτος

Ταρασίδου, Στέλλα

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2021

2021


Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η μελέτη των ποιοτικών χαρακτηριστικών του σοκολατούχου γάλακτος. Στο θεωρητικό μέρος γίνεται αναφορά στην παραγωγή γάλακτος, στα στάδια παραγωγής του, καθώς και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Όσο αφορά το πειραματικό μέρος, αναλύθηκαν 10 δείγματα σοκολατούχου γάλακτος που συλλέχθηκαν από καταστήματα τροφίμων της Φλώρινας και της Βέροιας. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε ο προσδιορισμός της περιεκτικότητας σε ενεργό οξύτητα, πρωτεΐνη , τέφρα, ξηρή ουσία, λίπος, pH, ιξώδες. Επιπλέον, προσδιορίστηκε η συγκέντρωση σακχάρων, η ποσότητα κακάο, μικροβιολογική ανάλυση. Στο τέλος του πειραματικού μέρους τα αποτελέσματα συγκρίθηκαν με επιστημονική βιβλιογραφία. Με το τέλος της πειραματικής διαδικασίας, η έρευνα απέδειξε ότι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δειγμάτων που αναλύθηκαν με τις τιμές που αναφέρονται στην επιστημονική βιβλιογραφία.

Γ > Γαλακτοκομικά προϊόντα

Γαλακτοκομικά προϊόντα

Ελληνική γλώσσα

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.