Τεχνολογικός και ποιοτικός έλεγχος στα φυτικά έλαια

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
TEI of West Macedonia   

Αποθετήριο :
@naktisis   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Τεχνολογικός και ποιοτικός έλεγχος στα φυτικά έλαια

Χατζηγεωργίου, Βασιλική

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2022

2022


Στόχος της συγκεκριμένης πτυχιακής εργασίας ήταν ο τεχνολογικός και ποιοτικός έλεγχος στα φυτικά έλαια. Τα φυτικά έλαια που μελετήθηκαν ήταν το σογιέλαιο, το σησαμέλαιο, το αραβοσιτέλαιο και το ηλιέλαιο. Οι αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν αφορούσαν στη μέτρηση της % οξύτητας, του αριθμού υπεροξειδίων, την εύρεση των συντελεστών Κ232, Κ270 και ΔΚ, καθώς και τον έλεγχο Rancimat. Για την διεξαγωγή των πειραματικών διεργασιών χρησιμοποιήθηκαν τέσσερα (4) δείγματα φυτικών ελαίων από γνωστές εταιρίες του εμπορίου: σογιέλαιο, ηλιέλαιο, αραβοσιτέλαιο και σησαμέλαιο. Το σογιέλαιο, το ηλιέλαιο και το αραβοσιτέλαιο ήταν της εταιρίας Μαράτα και παραγωγής 2020, ενώ το σησαμέλαιο της εταιρίας Αφοί Χαΐτογλου, παραγωγής 2020, επίσης. Τα δείγματα δεν κατεργάστηκαν με τον οποιοδήποτε τρόπο πριν τον έλεγχό τους, αλλά ελέγχθηκαν ατόφια. Η μόνη θερμική κατεργασία που έλαβε χώρα, ήταν στον έλεγχο Rancimat, στους 60 οC, 80 οC και 130 οC. Θεωρούμε ότι οι 130 οC, αντιπροσωπεύουν τη θερμοκρασία μαγειρέματος και τηγανίσματος.

Ε > Έλαια και λίπη, Εδώδιμα

Έλαια και λίπη, Εδώδιμα

Ελληνική γλώσσα

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.