Μελέτη της επίδρασης της ανόργανης και οργανικής λίπανσης στα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά καρπών πιπεριάς

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Μελέτη της επίδρασης της ανόργανης και οργανικής λίπανσης στα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά καρπών πιπεριάς

Λίλης, Αθανάσιος

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2022

2022


Η πιπεριά (Capsicum annuum L.) ανήκει στην οικογένεια των σωληνοειδών (Solanaceae) κατάγεται από περιοχές της τροπικής Αμερικής, όπως το Μεξικό, από όπου διαδόθηκε στον υπόλοιπο κόσμο. Η πιπεριά βρίσκεται μια σημαντική θέση στην παγκόσμια παραγωγή λαχανικών. Το παραγωγικό έτος 2018 η συγκομισθείσα ποσότητα πιπεριάς ήταν 752 χιλιάδες τόνοι σε παγκόσμιο επίπεδο, εν αντίθεση με το 2017 που ήταν 5,1% πιο χαμηλή . Έχει παρατηρηθεί ανοδική τάση από το 2007 μέχρι το 2018 της τάξης του 3,6% ανά παραγωγική χρονιά. Στην Ελλάδα έχει αυξηθεί τα τελευταία έτη η καλλιέργεια της πιπεριάς για νωπή κατανάλωση, τόσο στην ύπαιθρο όσο και υπό κάλυψη δίνοντας υψηλές αποδόσεις. Το 2010 η παραγωγή έφτασε τους 2,5 χιλ. τόνους καταλαμβάνοντας έκταση 32 χιλιάδων στρεμμάτων.

Π > Πιπεριές

Πιπεριές

Ελληνική γλώσσα

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.