Διερεύνηση καταναλωτικών προτιμήσεων σχετικά με το ψάρι "Πρίκι" της λίμνης Καστοριάς

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Διερεύνηση καταναλωτικών προτιμήσεων σχετικά με το ψάρι "Πρίκι" της λίμνης Καστοριάς

Χρήστου, Σοφία

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2022

2022


Το πρικί ή περκί ή πέρκα είναι ψάρι του γλυκού νερού που κατάγεται από την Ασία και την βόρεια Αμερική. Ανήκει στο γένος Perca, και στο είδος Perca fluviatilis. Είναι διαδεδομένη σε όλη την Ευρώπη βόρεια των Άλπεων και των Πυρηναίων και ανατολικά μέχρι την ακτή της Σιβηρίας. Στην Ελλάδα ζει στο Δέλτα του Έβρου, στον Αξιό, στις λίμνες Βόλβη, Δοϊράνη, Ορεστιάδα (Καστοριάς), στις εκβολές του Στρυμόνα και στις εκβολές Αξιού- Λουδία- Αλιάκμονα στον Θερμαϊκό.Στην λίμνη Ορεστιάδα (Καστοριάς) ζει και αναπαράγεται η πέρκα ή αλλιώς πρικί όπως το γνωρίζουν οι «ντόπιοι» κάτοικοι της πόλης Καστοριάς. Είναι ένα αρκετά γνωστό ψάρι στην περιοχή τόσο για την γεύση του όσο και για την διατροφική του αξία. Το πρικί αλιεύεται από ερασιτέχνες αλλά και από επαγγελματίες ψαράδες και υπάρχει σε αφθονία στην λίμνη Ορεστιάδα. Η παρούσα εργασία θα επικεντρωθεί στης προτιμήσεις των καταναλωτών οι οποίοι θα είναι αποκλειστικά κάτοικοι της πόλης Καστοριάς, για το ψάρι πρικί της λίμνης Ορεστιάδας. Σκοπός της εργασίας αυτής είναι η συλλογή και επεξεργασία αποτελεσμάτων των ερωτηματολογίων καθώς επίσης και η διεξαγωγή συμπερασμάτων όσο αφορά τις προτιμήσεις των καταναλωτών σχετικά με το ψάρι πρικί του γλυκού νερού αλλά και τις αιτίες που καθορίζουν την επιλογή αυτή.


Ψάρια

Ελληνική γλώσσα

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.