Αρπακτική ικανότητα της coccinella septempunctata πάνω σε macrosiphum euphorbiae

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2003 (EL)
Αρπακτική ικανότητα της coccinella septempunctata πάνω σε macrosiphum euphorbiae

Μανζή, Αικατερίνη
Καφετζή, Γιαννούλα

Περιλαμβάνουν τα περισσότερα είδη πάνω στον πλανήτη μας. Είναι ασπόνδυλα, αποτελούν ομοταξία των αρθρόποδων και απασχολούν τον άνθρωπο από τα πολύ παλιά χρόνια. Για ποια μιλάμε ; μα φυσικά για τα έντομα. Ο λόγος ; μπορεί να είναι βλαβερά με τις ζημιές που προκαλούν στις καλλιέργειες, μερικά όμως από αυτά είναι και ωφέλιμα, όπως η μέλισσα και ο μεταξοσκώληκας. Υπάρχουν και άλλα ωφέλιμα έντομα, έντομα που περιορίζουν τους πληθυσμούς των βλαβερών, σε σημείο που να μη χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε εντομοκτόνα για την καταπολέμησή τους, που τα τελευταία χρόνια έχουν επιβαρύνει σημαντικά το περιβάλλον με επιπτώσεις ακόμα και στον ίδιο τον άνθρωπο. Τα τελευταία 20 χρόνια, περίπου, έχουν γίνει αρκετές μελέτες πάνω στη χρησιμοποίηση των ωφέλιμων εντόμων για τη βιολογική καταπολέμηση. Τα πολλά πλεονεκτήματά της οδηγούν στην όλο και πιο συχνή εφαρμογή της.

Thesis
NonPeerReviewed

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2003


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.