Βιολογική καλλιέργεια της ελιάς και το ελαιόλαδο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2003 (EL)
Βιολογική καλλιέργεια της ελιάς και το ελαιόλαδο

Παπαϊωάννου, Χρυσούλα

ανθρωπότητα η βιολογική γεωργία αποτελεί την σύγχρονη απάντηση στο ολοένα και διογκωμένα προβλήματα της ρύπανσης του περιβάλλοντος, είναι η μέθοδος της γεωργικής παραγωγής που συντελεί στην προστασία της φύσης, του φυσικού περιβάλλοντος και της ισορροπίας των οικοσυστημάτων. Η βιολογική γεωργία κατάφερε τα τελευταία χρόνια να αναπτυχθεί με πολύ σημαντικούς και γρήγορους ρυθμούς. Ήδη αποτελεί μια ζωτική παράμετρο στον αγροτικό χώρο, στην επιστημονική κοινότητα, στο εμπόριο, στην οικονομία στους καταναλωτές. Η παραγωγή προϊόντων βιολογικής γεωργίας, αποτελεί την απάντηση στην μείωση των εξαγωγών και την απόρριψη από την καταναλωτική αγορά ποσοτήτων αγροτικών προϊόντων, λόγο των υψηλών υπολειμμάτων των γεωργικών φαρμάκων. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την δημιουργία αναστάτωσης του καταναλωτικού κοινού. Έτσι πολλές χώρες θέσπισαν πολύ χαμηλά ανεκτά όρια ανίχνευσης υπολειμμάτων των γεωργικών φαρμάκων. Η βιολογική καλλιέργεια της ελιάς ξεκίνησε την τελευταία δεκαπενταετία. Η ελαιοκαλλιέργεια είναι μια δραστηριότητα τεράστιας σημασίας για την Ελλάδα. Είναι παράδοση από τους αρχαίους χρόνους και είναι πολλές οι ποικιλίες της κάθε περιοχής. Δυο ποικιλίες, η Κορωνέϊκη και η Καλαμών, είναι πολύ διαδεδομένες σε όλη την Ελλάδα. Προέρχονται από την Μεσσηνία η οποία και κατέχει ιστορικά μια από τις πρώτες θέσεις στην καλλιέργεια και τη διάδοση τους.

Thesis
NonPeerReviewed

Αμπελοκαλλιέργεια
Βιολογική γεωργία
Ελαιόλαδο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2003


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.