Προβλήματα εξαγωγής επιτραπέζιων σταφυλιών στη Γερμανία

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2003 (EL)
Προβλήματα εξαγωγής επιτραπέζιων σταφυλιών στη Γερμανία

Μακρυγιάννη, Ασημίνα
Πολυχρωνιάδης, Θωμάς

Η χρησιμοποίηση του σταφυλιού, ως τροφή του ανθρώπου, προηγείται χρονολογικά από εκείνη του κρασιού. Στη χώρα μας, η συστηματική καλλιέργειας της αμπέλου για την παραγωγή επιτραπέζιων σταφυλιών και την εμπορία στις αγορές του εσωτερικού και εξωτερικού, χρονολογείται από το 1890 περίπου και αναπτύχθηκε πρώτα στην περιφέρεια Ηρακλείου Κρήτης. Μεταγενέστερα αναπτύχθηκε στην Πελοπόννησο , τη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη και ακόμη αργότερα την Καβάλα και την Χαλκιδική. Η μεγαλύτερη εξαγωγός χώρα στην Ευρώπη είναι η Ιταλία και ακολουθούν η Ισπανία και η Ελλάδα. Η Γερμανία αποτελεί τη μεγαλύτερη εισαγωγική αγορά νωπών οπωροκηπευτικών στην Ευρώπη και την δεύτερη μετά τις Η.Π.Α. Σήμερα στις χώρες της Ε.Ε έχουν καθιερωθεί κοινοί εμπορικοί κανόνες για τα περισσότερα φρούτα, (και για τα σταφύλια), που καθορίζουν 3 κατηγορίες ποιότητας, την ποιότητα «extra”, την «πρώτη» ποιότητα και την «δεύτερη» ποιότητα.

Thesis
NonPeerReviewed

Οίνος και οινοποιία
Σταφύλια
Εμπόριο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2003


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.