Τα αρωματικά φυτά στα καλλυντικά, στην αστική και οικιακή διακόσμηση

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Τα αρωματικά φυτά στα καλλυντικά, στην αστική και οικιακή διακόσμηση

Καλλιμάνη, Δήμητρα

Τα αρωματικά φυτά είναι μία μεγάλη κατηγορία του φυτικού βασιλείου, που κατέχει μία ιδιάζουσα θέση μεταξύ των ανθρώπων όλων των λαών κι όλων των εποχών, κυρίως λόγω των αιθέριων ελαίων που περιέχουν. Τα αρωματικά φυτά λόγω των θεραπευτικών τους ιδιοτήτων χρησιμοποιούνται επίσης και για την παρασκευή ιδιοσκευασμάτων ή τη λήψη ορισμένων ουσιών. Από τον λαό χρησιμοποιούνται ως αφεψήματα ή ως φάρμακα για την καταπολέμηση ασθενειών. Εξάλλου ευρύτατος είναι ο τομέας χρησιμοποίησης των αιθέριων ελαίων. Έτσι, εκτός από την αρωματοποιία όπου χρησιμοποιούνται κυρίως, χρησιμοποιούνται και στην φαρμακευτική, τη σαπωνοποιία, τη βιομηχανία τροφίμων, τη ζαχαροπλαστική, την παρασκευή οδοντόκρεμας, τα καλλυντικά και τέλος στη διακοσμητική.

Thesis
NonPeerReviewed

Αρωματικά φυτά
Διακόσμηση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.