Πέντε βασικά αρωματικά φαρμακευτικά φυτά : γλυκάνισος, λεβάντα, μέντα, ρίγανη, σάλβια

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Πέντε βασικά αρωματικά φαρμακευτικά φυτά : γλυκάνισος, λεβάντα, μέντα, ρίγανη, σάλβια

Νικολαΐδου, Δέσποινα

Η εργασία στοχεύει να παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να μπουν αυτά τα φυτά στον κύκλο των καλλιεργειών. Είναι χωρισμένη σε δύο μεγάλα μέρη. Το πρώτο μέρος παρουσιάζει γενικά πως μπορεί να γίνει η εγκατάσταση μιας μονάδας με αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά. Αναλύονται σε αυτό τρόποι πολλαπλασιασμού των βοτάνων, προετοιμασίας του αγρού πριν την εγκατάστασης της καλλιέργειας, φροντίδας της καλλιέργειας, συγκομιδής, ξήρανσης και αποθήκευσης του προϊόντος αλλά και τρόπους και μεθόδους χρήσης του. Επίσης, αναλύεται και ο βιολογικός τρόπος καλλιέργειας αυτών των φυτών. Υπάρχει ειδικό κεφάλαιο που αναφέρεται στα απαραίτητα μηχανήματα για τέτοιου είδους καλλιέργειες. Και τέλος, στο ίδιο μέρος (πρώτο) υπάρχει ένα κεφάλαιο που ασχολείται με την Σαπωνοποιία. Το δεύτερο μέρος της εργασίας είναι αφιερωμένο στα πέντε αρωματικά φαρμακευτικά φυτά.

Thesis
NonPeerReviewed

Φαρμακευτικά φυτά
Αρωματικά φυτά - Θεραπευτική χρήση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.