Μέθοδοι τυποποίησης και συντήρησης μήλων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Μέθοδοι τυποποίησης και συντήρησης μήλων

Βαλκάνης, Νικόλαος

Η μηλιά αποτελεί τη δεύτερη σε σπουδαιότητα δενδροκομική καλλιέργεια, μετά τη ροδακινιά από τα φυλλοβόλα οπωροφόρα, στη χώρα μας, για την παραγωγή νωπών καρπών. Τον κύριο όγκο της παραγωγής δίνει η ομάδα των ποικιλιών Delicious (Starking, Red Delicious), Golden delicious και Granny Smith. Οι ποικιλίες αυτές, που έχουν εξαπλωθεί κυρίως στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές της Β. Ελλάδας ( Νάουσα, Πήλιο, Καστοριά) δίνουν ικανοποιητική παραγωγή με καλά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Το σύνολο σχεδόν της παραγωγής καταναλίσκεται στην εσωτερική αγορά (61,6%) ένα μικρό ποσοστό εξάγεται (3,8%), ενώ αθρόες εισαγωγές μήλων γίνονται από διάφορες χώρες της Ε.Ε. (Αυστρία, Ισπανία, Ιταλία) ή και άλλες χώρες (Η.Π.Α., Χιλή). Ενδιαφέρον έχει δημιουργηθεί για καλλιέργεια νέων ποικιλιών (όπως Jonagold, Jonared, Red Chief, Gala, Fuji κ.λ.π.).

Thesis
NonPeerReviewed

Κονσερβοποίηση - Βιομηχανία και εμπόριο
Φρούτα - Συγκομιδή

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.