Αξιολόγηση και επιλογή ως προς την απόδοση μέσα σε πληθυσμό πιπεριάς Φλωρίνης σε συνθήκες έλλειψης ανταγωνισμού

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Αξιολόγηση και επιλογή ως προς την απόδοση μέσα σε πληθυσμό πιπεριάς Φλωρίνης σε συνθήκες έλλειψης ανταγωνισμού

Φουλίρα, Αναστασία

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2010

2010


Η καλλιέργεια της πιπεριάς είναι γνωστή στο νομό της Φλώρινας από παλιά, αποτελούσε βασικό προϊόν της περιοχής και μάλιστα εξαγώγιμο σε άλλες περιοχές και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων. Τις δεκαετίες του ’60 και ’70, η παραγωγή πιπεριάς ανερχόταν σε υψηλά επίπεδα, σε αυτό συνηγορούσαν και οι εδαφοκλιματικές συνθήκες της περιοχής, έκτοτε άρχισε να μειώνεται σταδιακά, ώσπου έφτασε σε σημείο η πιπεριά να παράγεται από λίγους και σε μικρές ποσότητες. Η πιπεριά αν και αποτελεί ένα από τα κυριότερα λαχανικά στο τραπέζι του Έλληνα, δεν έχει προσεχθεί όσο θα έπρεπε. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μια παρουσίαση του φυτού της πιπεριάς, η τεχνική καλλιέργεια, οι στόχοι της βελτίωσης και τέλος τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα του πειράματος που πραγματοποιήθηκε.

Ο > Οπωροκηπευτικά - Βιομηχανία και εμπόριο
Π > Πιπεριές

Οπωροκηπευτικά - Βιομηχανία και εμπόριο
Πιπεριές

Ελληνική γλώσσα

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.