Αξιολόγηση και επιλογή ως προς την απόδοση μέσα σε πληθυσμό πιπεριάς Φλωρίνης σε συνθήκες έλλειψης ανταγωνισμού

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2010 (EN)
Αξιολόγηση και επιλογή ως προς την απόδοση μέσα σε πληθυσμό πιπεριάς Φλωρίνης σε συνθήκες έλλειψης ανταγωνισμού

Φουλίρα, Αναστασία

Η καλλιέργεια της πιπεριάς είναι γνωστή στο νομό της Φλώρινας από παλιά, αποτελούσε βασικό προϊόν της περιοχής και μάλιστα εξαγώγιμο σε άλλες περιοχές και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων. Τις δεκαετίες του ’60 και ’70, η παραγωγή πιπεριάς ανερχόταν σε υψηλά επίπεδα, σε αυτό συνηγορούσαν και οι εδαφοκλιματικές συνθήκες της περιοχής, έκτοτε άρχισε να μειώνεται σταδιακά, ώσπου έφτασε σε σημείο η πιπεριά να παράγεται από λίγους και σε μικρές ποσότητες. Η πιπεριά αν και αποτελεί ένα από τα κυριότερα λαχανικά στο τραπέζι του Έλληνα, δεν έχει προσεχθεί όσο θα έπρεπε. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μια παρουσίαση του φυτού της πιπεριάς, η τεχνική καλλιέργεια, οι στόχοι της βελτίωσης και τέλος τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα του πειράματος που πραγματοποιήθηκε.

Thesis
NonPeerReviewed

Οπωροκηπευτικά - Βιομηχανία και εμπόριο
Πιπεριές

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2010


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)