Εχθροί και ασθένειες της πατάτας στο Δήμο Βουπρασίας, του Νομού Ηλείας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Εχθροί και ασθένειες της πατάτας στο Δήμο Βουπρασίας, του Νομού Ηλείας

Χοντζάκη, Κωνσταντίνα

Η πτυχιακή αυτή εργασία αφορά την φυτοπροστασία της πατάτας στο Δήμο Βουπρασίας, του Νομού Ηλείας. Το επιστημονικό όνομα της πατάτας είναι Solanum tuberosum και ανήκει στην οικογένεια Solanaceaeμε καταγωγή από το Περού. Η πατάτα είναι ετήσιο, ποώδες φυτό ύψους 50 – 80 cm, ανάλογα με τις συνθήκες του περιβάλλοντος. Στο υπόγειο τμήμα του σχηματίζονται εδώδιμοι κόνδυλοι, στους οποίους αποταμιεύονται οι αποθησαυριστικές ουσίες του φυτού (κυρίως άμυλο και μικρές ποσότητες ζαχάρου και πρωτεϊνών). Είναι είδος τετραπλοειδές και φέρει 48 χρωμοσώματα. Έχει άνθη πενταμερή, ερμαφρόδιτα, συνήθως αυτογονιμοποιούμενα που φέρονται σε ταξιανθίες. Ο καρπός της πατάτας είναι ράγα. Υπάρχουν επίσης ποικιλίες πατάτας που καλλιεργούνται ευρύτατα και αποτελούν για τις εύκρατες περιοχές της γης το πολυτιμότερο, μετά την τομάτα, γεωργικό προϊόν, από θρεπτική, κτηνοτροφική και βιομηχανική άποψη. Εκτός από τις ποσότητες πατάτας που καταναλίσκονται για τη διατροφή του ανθρώπου, μεγάλα ποσά χρησιμοποιούνται στην κτηνοτροφία. Εξάλλου η πατάτα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πρώτες ύλες για την παραλαβή προϊόντων απόσταξης και κύρια αιθυλικής αλκοόλης και σειρών άλλων βιομηχανικών υλικών, που χρησιμοποιούνται ιδίως στην αρωματοποιεία και την κατασκευή καλλυντικών.

Thesis
NonPeerReviewed

Φυτά - Ασθένειες
Πατάτες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.