Η εξέλιξη της χρωματογραφίας: από τον Tswett μέχρι σήμερα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Η εξέλιξη της χρωματογραφίας: από τον Tswett μέχρι σήμερα

Θεοδώρου, Κωνσταντίνα

Η παρούσα πτυχιακή εργασία αποσκοπεί στη συλλογή, πληροφοριών για την ιστορία και την εξέλιξη της χρωματογραφίας ως τεχνική διαχωρισμού. Η ύλη της εργασίας περιλαμβάνεται σε 5 κεφάλαια τα οποία αναφέρονται στην ανακάλυψη και τη χρήση της Χρωματογραφίας από τον Ρώσο βοτανολόγο Tswett(1903), την θεωρία της μεθόδου αναλυτικότερα, τις χρωματογραφικές τεχνικές που ανακαλύφθηκαν μέχρι σήμερα καθώς και την εξέλιξη της χρωματογραφίας στο πέρασμα του χρόνου. Η χρωματογραφική ανάλυση, γνωστή συνήθως ως χρωματογραφία, περιλαμβάνει μια σειρά τεχνικών φυσικού διαχωρισμού και προσδιορισμού των συστατικών μείγματος ανόργανων ή οργανικών ουσιών. Η χρωματογραφία, που εφευρέθηκε πριν από περισσότερο από 100 έτη , είναι η ευρύτατα χρησιμοποιημένη τεχνική διαχωρισμού στον κόσμο σήμερα. Έχει βοηθήσει τη γέννηση της σύγχρονης ανάλυσης ουσιών και συνεχίζει να επηρεάζει έντονα το προφίλ των χημικών, βιοχημικών και κλινικών εργαστηρίων, δηλαδή αρκετά απλά, είναι μια ευρεία σειρά των φυσικών μεθόδων που χρησιμοποιούνται για να χωρίσουν και ή να αναλύσουν τα σύνθετα μίγματα.

Thesis
NonPeerReviewed

Χρωματογραφία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.