Ελληνική αρτοποιΐα

RDF 

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την καρτέλα τεκμηρίου
μέσα από τον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα *
κοινοποιήστε το τεκμήριο



Σημασιολογικός εμπλουτισμός/ομογενοποίηση από το EKT

2005 (EL)
Ελληνική αρτοποιΐα

Δραγατάκης, Λάμπρος

Μέχρι τη δεκαετία του 1970 η έρευνα για το ψωμί στην Ελλάδα ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. Ευτυχώς, όμως, μερικά ερευνητικά ιδρύματα είχαν φροντίσει να καταγράψουν μνήμες και να διασώσουν σημαντικές μαρτυρίες για τη σχέση του Έλληνα με το ψωμί του. Η έρευνα για το ψωμί είναι, βέβαια, δύσκολο να τελειώσει. Παρά το ότι η κατανάλωση ψωμιού μειώνεται διαρκώς, οι διαφορές στις ποσότητες του καταναλισκόμενου άρτου ανάμεσα στις αστικές και τις αγροτικές οικογένειες είναι περισσότερο από εμφανείς. Παράλληλα κάνει την εμφάνισή του το βιομηχανοποιημένο ψωμί και δημιουργεί μια νέα αγορά. Ο κλάδος αυτός αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς καθώς το τυποποιημένο ψωμί γίνεται αποδεκτό από το ευρύ καταναλωτικό κοινό. Την τελευταία πενταετία, όμως, εισάγεται η επαναστατική μέθοδος bake off station. Αφορά το επιτόπου ψήσιμο και διανομή ψωμιών μέσα σε σούπερ μάρκετ. Έτσι, τα σούπερ μάρκετ βρίσκονται στο στόχαστρο των αρτοβιομηχανιών για να αυξήσουν τα μερίδια αγοράς του ψωμιού.

Thesis
NonPeerReviewed

Αρτοποιία - Ελλάδα
Τροφή, Βιομηχανία και εμπόριο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2005


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.