Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Ελληνική αρτοποιΐα

Δραγατάκης, Λάμπρος

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2005

2005


Μέχρι τη δεκαετία του 1970 η έρευνα για το ψωμί στην Ελλάδα ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. Ευτυχώς, όμως, μερικά ερευνητικά ιδρύματα είχαν φροντίσει να καταγράψουν μνήμες και να διασώσουν σημαντικές μαρτυρίες για τη σχέση του Έλληνα με το ψωμί του. Η έρευνα για το ψωμί είναι, βέβαια, δύσκολο να τελειώσει. Παρά το ότι η κατανάλωση ψωμιού μειώνεται διαρκώς, οι διαφορές στις ποσότητες του καταναλισκόμενου άρτου ανάμεσα στις αστικές και τις αγροτικές οικογένειες είναι περισσότερο από εμφανείς. Παράλληλα κάνει την εμφάνισή του το βιομηχανοποιημένο ψωμί και δημιουργεί μια νέα αγορά. Ο κλάδος αυτός αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς καθώς το τυποποιημένο ψωμί γίνεται αποδεκτό από το ευρύ καταναλωτικό κοινό. Την τελευταία πενταετία, όμως, εισάγεται η επαναστατική μέθοδος bake off station. Αφορά το επιτόπου ψήσιμο και διανομή ψωμιών μέσα σε σούπερ μάρκετ. Έτσι, τα σούπερ μάρκετ βρίσκονται στο στόχαστρο των αρτοβιομηχανιών για να αυξήσουν τα μερίδια αγοράς του ψωμιού.

Α > Αρτοποιία - Ελλάδα
Τ > Τροφή, Βιομηχανία και εμπόριο

Αρτοποιία - Ελλάδα
Τροφή, Βιομηχανία και εμπόριο

Ελληνική γλώσσα

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.