Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Ελληνική αρτοποιΐα

Δραγατάκης, Λάμπρος

Μέχρι τη δεκαετία του 1970 η έρευνα για το ψωμί στην Ελλάδα ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. Ευτυχώς, όμως, μερικά ερευνητικά ιδρύματα είχαν φροντίσει να καταγράψουν μνήμες και να διασώσουν σημαντικές μαρτυρίες για τη σχέση του Έλληνα με το ψωμί του. Η έρευνα για το ψωμί είναι, βέβαια, δύσκολο να τελειώσει. Παρά το ότι η κατανάλωση ψωμιού μειώνεται διαρκώς, οι διαφορές στις ποσότητες του καταναλισκόμενου άρτου ανάμεσα στις αστικές και τις αγροτικές οικογένειες είναι περισσότερο από εμφανείς. Παράλληλα κάνει την εμφάνισή του το βιομηχανοποιημένο ψωμί και δημιουργεί μια νέα αγορά. Ο κλάδος αυτός αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς καθώς το τυποποιημένο ψωμί γίνεται αποδεκτό από το ευρύ καταναλωτικό κοινό. Την τελευταία πενταετία, όμως, εισάγεται η επαναστατική μέθοδος bake off station. Αφορά το επιτόπου ψήσιμο και διανομή ψωμιών μέσα σε σούπερ μάρκετ. Έτσι, τα σούπερ μάρκετ βρίσκονται στο στόχαστρο των αρτοβιομηχανιών για να αυξήσουν τα μερίδια αγοράς του ψωμιού.

Thesis
NonPeerReviewed

Αρτοποιία - Ελλάδα
Τροφή, Βιομηχανία και εμπόριο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.