Καλλιέργεια και οινοποίηση του ξινόμαυρου στην περιοχή Αμυνταίου Ν. Φλώρινας

RDF 

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο



Σημασιολογικός εμπλουτισμός/ομογενοποίηση από το EKT

2012 (EL)
Καλλιέργεια και οινοποίηση του ξινόμαυρου στην περιοχή Αμυνταίου Ν. Φλώρινας

Παπαπέτρου, Βασίλειος

Η πτυχιακή αυτή εργασία αναφέρεται στην καλλιέργεια και οινοποίηση του Ξινόμαυρου στην περιοχή της αμπελουργικής ζώνης του Αμυνταίου. Γίνεται μια σύντομη αναφορά στην ιστορία του κρασιού από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι τις μέρες μας. Ακολουθεί ανάλυση στα γενικά βοτανικά χαρακτηριστικά της αμπέλου και στα συστήματα καλλιέργειάς της. Παρουσιάζεται η ποικιλία Ξινόμαυρο Αμυνταίου και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ποικιλίας αυτής καθώς και η πορεία οινοποίησης του Ξινόμαυρου και οι οινοποιητικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αμπελουργική ζώνη του Αμυνταίου.

Thesis
NonPeerReviewed

Οίνος και οινοποιία
Αμπέλια - Βιολογική γεωργία
Αμπελοκαλλιέργεια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2012


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.