Καλλιέργεια ζαχαρότευτλων στο Νομό Φλώρινας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Καλλιέργεια ζαχαρότευτλων στο Νομό Φλώρινας

Παναγιωτίδης, Νικόλαος

Η εισαγωγή της καλλιέργειας τεύτλων συντέλεσε στην επιτυχή αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, με άμεσο αποτέλεσμα τον υπερτριπλασιασμό του ακαθάριστου γεωργικού εισοδήματος κατά στρέμμα. Με επέκταση της καλλιέργειας των ζαχαροτεύτλων η χώρα μας έγινε αυτάρκης σε ζάχαρη, έτσι δεν πληρώνουμε πια πολύτιμα συνάλλαγμα για την εισαγωγή ζάχαρης από το εξωτερικό. Τα υποπροϊόντα εξάλλου της παραγωγής ζάχαρης χρησιμοποιούνται στην κτηνοτροφία. Στο πρώτο μέρος δίνονται οι εδαφικές και κλιματικές συνθήκες στο νομό Φλώρινας. Ακολουθεί η βοτανική περιγραφή του φυτού, οι οικολογικές απαιτήσεις και οι ποικιλίες που καλλιεργούνται στο νομό Φλώρινας. Στο δεύτερο μέρος περιγράφεται η τεχνική της καλλιέργειας, η λίπανση, η άρδευση, τα ζιζάνια καθώς και οι εχθροί και οι ασθένειες του φυτού.

Thesis
NonPeerReviewed

Φυτά - Ασθένειες
Αγροτικά προϊόντα
Ζαχαρότευτλο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.