Καλλιέργεια και αξιοποίηση των αρωματικών - φαρμακευτικών φυτών στην Ελλάδα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Καλλιέργεια και αξιοποίηση των αρωματικών - φαρμακευτικών φυτών στην Ελλάδα

Σμυρναίου, Μαρία- Χριστίνα

Στην εργασία γίνεται μια ιστορική αναδρομή γύρω από τις γνώσεις που επικρατούν και αφορούν τα αρωματικά φυτά, από την αρχαιότητα μέχρι την σημερινή εποχή. Καταγράφεται η επιστημονική ορολογία τους, η υφιστάμενη αξιοποίηση και χρήση αυτών καθώς και η κατάσταση της εμπορίας και διακίνησής τους στον διεθνή και Ελλαδικό χώρο. Αναλύονται οι καλλιεργητικές τεχνικές, οι απαιτήσεις κλίματος-εδάφους και οι μορφές επεξεργασίας των αρωματικών φυτών, περιλαμβανομένων όλων εκείνων των δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται κατά την διαδικασία φύτευσης ενός. Γίνεται αναφορά στα αιθέρια έλαια στις μεθόδους απόσταξης επεξεργασίας και αξιοποίησης τους. Γίνεται μελέτη για την τυποποίηση, μεταποίηση και στους ποιοτικούς κανόνες που επιβάλλεται να διέπουν την διακίνησή τους. Τέλος παρουσιάζεται ένα παράδειγμα μιας Ελληνικής καθετοποιημένης μονάδας παραγωγής.

Thesis
NonPeerReviewed

Φυτά - Βιομηχανικά
Φαρμακευτικά φυτά
Αρωματικά φυτά - Θεραπευτική χρήση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.