Κυριότερα έντομα της πατάτας στην Ελλάδα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Κυριότερα έντομα της πατάτας στην Ελλάδα

Τσάπου, Αλεξάνδρα
Ψωμιάδου, Δέποινα
Νάτση, Αλεξάνδρα

Η εργασία αυτή αναφέρεται κυρίως στα κυριότερα έντομα της πατάτας εκ των οποίων ορισμένα προκαλ ούν σημαντικές ζημιές, ενώ άλλα ασήμαντες. Τα έντομα αυτά ανήκουν στις τάξεις: Κολεόπτερα, Δίπτερα, Λεπιδόπτερα, Ημίπτερα, Υμενόπτερα και Θυσανόπτερα. Τα είδη των τάξεων αυτών διακρίνονται ανάλογα του φυτικού μέρους που προσβάλλουν και του σταδίου προσβολής σε ζωικούς εχθρούς εδάφους φυλλώματος κτλ. Ανήκουν σε διάφορες οικογένειες και αναφέρονται τα μορφολογικά χαρακτηριστικά, τη βιολογία, οι ζημιές και η αντιμετώπιση των εντόμων αυτών. Σκοπός της εργασίας είναι να συμβάλλει κατά το δυνατόν στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που δημιουργούνται από τα είδη εντόμων στην καλλιέργεια της πατάτας εφαρμόζοντας νέους τρόπους και μεθόδους αντιμετώπισης των εντόμων, οι οποίοι να υπερασπίζουν τον άνθρωπο, την καλλιέργεια, το περιβάλλον κ.α.

Thesis
NonPeerReviewed

Φυτά - Ασθένειες
Πατάτες
Φυτοπροστασία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.