Η αμπελοκαλλιέργεια η οινοποίηση στη Μαρώνεια της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Η αμπελοκαλλιέργεια η οινοποίηση στη Μαρώνεια της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης

Αμέτ, Νεσλιχάν

Η παρούσα εργασία είναι μια προσπάθεια καταγραφής των σημαντικότερων στοιχείων που επηρεάζουν την αμπελουργία καθώς και τον κλάδο της οινοποίησης στην Ελλάδα γενικότερα, αλλά και στην περιοχή της Μαρώνειας ειδικότερα, η οποία αποτελεί και την επικράτεια που είναι στόχος της εν λόγω μελέτης. Γίνεται αναφορά στο τι πρέπει να περιλαμβάνει μια συστηματική καλλιέργεια αμπελιού, η νομοθεσία Ελληνική και Ευρωπαϊκή που ισχύει, καθώς και το τι προβλέπεται για το κλάδο της οινοποίησης. Η εργασία ολοκληρώνεται με την αναφορά όλων των ποικιλιών αμπελιού που καλλιεργούνται στην περιοχή της Μαρώνειας, τα οινοποιεία που δραστηριοποιούνται εκεί, αλλά και όλων των γνωστών κρασιών που εμφιαλώνονται.

Thesis
NonPeerReviewed

Οίνος και οινοποιία
Αμπελοκαλλιέργεια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.