Τα ελαιοδοτικά φυτά και η μεταποίηση των σπορέλαιων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Τα ελαιοδοτικά φυτά και η μεταποίηση των σπορέλαιων

Βλαχογεωργακοπούλου, Σταυρούλα

Τα λίπη και τα έλαια διακρίνονται ανάλογα: 1.με την προέλευσή τους, σε φυτικά και ζωικά 2.με την φυσική τους κατάσταση, τα έλαια είναι αυτά που στη συνηθισμένη θερμοκρασία είναι υγρά και αυτά που είναι στερεά ονομάζονται λίπη (τα οποία αρχίζουν να τήκονται από τους 45°C και πάνω). Τα λίπη και τα έλαια είναι πολύ διαδεδομένα στη φύση. Τα παίρνουμε από τις φυσικές πρώτες ύλες είτε με σύνθλιψη και συμπίεση των καρπών ή των σπερμάτων που περιέχουν το λάδι, είτε με εκχύλιση με ένα κατάλληλο διαλυτικό μέσο όπως ο διθειάνθρακας και η βενζίνη. Φυσικές ιδιότητες λιπαρών σωμάτων: Τα λιπαρά σώματα είναι άοσμα ή έχουν μια ασθενή οσμή. Έχουν μια χαρακτηριστική λιπαρή γεύση. Έχουν διάφορα χρώματα από ανοιχτό κίτρινο έως βαθύ πράσινο. Είναι λίγο ελαφρότερα από το νερό (πυκνότητα 0,9 ως 0,97 g/cm³).

Thesis
NonPeerReviewed

Φυτά - Βιομηχανικά
Έλαια και λίπη, Εδώδιμα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2004


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.