Τα ελαιοδοτικά φυτά και η μεταποίηση των σπορέλαιων

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Τα ελαιοδοτικά φυτά και η μεταποίηση των σπορέλαιων

Βλαχογεωργακοπούλου, Σταυρούλα

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2004

2004


Τα λίπη και τα έλαια διακρίνονται ανάλογα: 1.με την προέλευσή τους, σε φυτικά και ζωικά 2.με την φυσική τους κατάσταση, τα έλαια είναι αυτά που στη συνηθισμένη θερμοκρασία είναι υγρά και αυτά που είναι στερεά ονομάζονται λίπη (τα οποία αρχίζουν να τήκονται από τους 45°C και πάνω). Τα λίπη και τα έλαια είναι πολύ διαδεδομένα στη φύση. Τα παίρνουμε από τις φυσικές πρώτες ύλες είτε με σύνθλιψη και συμπίεση των καρπών ή των σπερμάτων που περιέχουν το λάδι, είτε με εκχύλιση με ένα κατάλληλο διαλυτικό μέσο όπως ο διθειάνθρακας και η βενζίνη. Φυσικές ιδιότητες λιπαρών σωμάτων: Τα λιπαρά σώματα είναι άοσμα ή έχουν μια ασθενή οσμή. Έχουν μια χαρακτηριστική λιπαρή γεύση. Έχουν διάφορα χρώματα από ανοιχτό κίτρινο έως βαθύ πράσινο. Είναι λίγο ελαφρότερα από το νερό (πυκνότητα 0,9 ως 0,97 g/cm³).

Φ > Φυτά - Βιομηχανικά
Ε > Έλαια και λίπη, Εδώδιμα

Φυτά - Βιομηχανικά
Έλαια και λίπη, Εδώδιμα

Ελληνική γλώσσα

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Φυτικής Παραγωγής (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.