Η καλλιέργεια και οι προοπτικές ανάπτυξης του κρόκου στο Ν. Κοζάνης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Η καλλιέργεια και οι προοπτικές ανάπτυξης του κρόκου στο Ν. Κοζάνης

Γούλιου, Ευθυμία

Το βασίλειο των φυτών περιλαμβάνει περίπου 350.000 διαφορετικά είδη και τααρωματικά φυτά αποτελούν μια σχετικά μικρή ομάδα φυτικών ειδών. Πολλά από αυτάλέγονται και φαρμακευτικά, διότι περιέχουν ουσίες με αποδεδειγμένες θεραπευτικέςιδιότητες. Κοινό χαρακτηριστικό των αρωματικών φυτών είναι ότι στα διάφορα φυτικά μέρητους περιέχουν αιθέρια έλαια τα οποία τους προσδίδουν χαρακτηριστική. Αιθέρια έλαιαυπάρχουν πολλές φορές σε όλα τα όργανα του φυτού καθώς επίσης και στους οφθαλμούς, ταάνθη και τους καρπούς. Τα αρωματικά φυτά χρησιμοποιούνται στη γευστική βελτίωση τωντροφών (μαγειρική, ζαχαροπλαστική, βιομηχανία τροφίμων και ποτών) στην κοσμετολογία, για παραγωγή ευφραντικών αφεψημάτων κ.λ.π. Η εργασία αυτή αναφέρεται στον Ελληνικό κρόκο ένα φυτό με σπουδαίες φαρμακευτικές και θεραπευτικές ιδιότητες, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική κα τη ζαχαροπλαστική. Η διεθνής ονομασία του κρόκου είναι International Red Saffron (International Standard ISO 3632 - 1 :1993)

Thesis
NonPeerReviewed

Αρωματικά φυτά
Κρόκος (Φυτό) - Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2012


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.