Το ποσοστό του σφάγιου (Απόδοση σε σφάγιο) και η χημική σύνθεση του σώματος και του κρέατος των διαφόρων αγροτικών ζώων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Το ποσοστό του σφάγιου (Απόδοση σε σφάγιο) και η χημική σύνθεση του σώματος και του κρέατος των διαφόρων αγροτικών ζώων

Στάιος, Παντελής

Η απόδοση σε σφάγιο έχει μεγάλη σημασία για τους κτηνοτρόφους γιατί, από την απόδοση σε σφάγιο, αλλά και από τον χρόνο που κάνουν τα ζώα για να αποκτήσουν το επιθυμητό ποσοστό σφάγιου, εξαρτάται η τιμή πώλησης του κρέατος. Έτσι όσο ποιο γρήγορα αποκτήσει ένα ζώο το επιθυμητό ποσοστό σφάγιου, τόσο ποιο γρήγορα θα σφαγή, που σημαίνει ότι θα είναι ποιο οικονομικό για τον κτηνοτρόφο αφού θα έχει ξοδέψει λιγότερα χρήματα για την συντήρηση του ζώου. Η Χημική σύνθεση του σώματος επηρεάζει την απόδοση σε σφάγιο και όχι μόνο, αλλά και την ίδια την ζωή του ζώου αφού η σύνθεση του σώματος επηρεάζεται κατά ένα μεγάλο μέρος από την διατροφή του ζώου. Κακή διατροφή, θα έχει ως συνέπεια την υπερβολική εναπόθεση ή την υπερβολική μείωση κάποιων στοιχείων από το σώμα του ζώου, σε βάρος κάποιων άλλων στοιχείων, με αποτέλεσμα την έλλειψη αυτών και την πρόκληση διαφόρων διαταραχών και ανωμαλιών στον οργανισμό του ζώου, με κίνδυνο ακόμα και τον θάνατο του ζώου.

Thesis
NonPeerReviewed

Κρέας
Σφαγή και σφαγεία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2004


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.