Καλλιέργεια και προώθηση των βιολογικών προϊόντων. Η περίπτωση του κρασιού Σάμου

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2005 (EN)
Καλλιέργεια και προώθηση των βιολογικών προϊόντων. Η περίπτωση του κρασιού Σάμου

Καραδημητρίου, Ιωάννα

Σκοπός της εργασίας είναι να υποδείξει ότι οι φιλικές παρεμβάσεις προς το περιβάλλον, εκτός του ότι εξασφαλίζουν ένα αρμονικό ενιαίο σύνολο, δημιουργούν και τις άριστες συνθήκες συμπεριφοράς και ωφέλειας του κάθε στοιχείου του συνόλου που συμμετέχει και σε άλλα μικροπεριβάλλοντα. Η αμόλυντη ατμόσφαιρα εξασφαλίζει μια αρμονία στο σύμπαν, αλλά και τα διάφορα στοιχεία της, καθώς και χιλιάδες φιλικές συνεργασίες με τα οικοσυστήματα του φυτικού και ζωικού βασιλείου, των μικροοργανισμών και του ανθρώπου. Στην εργασία αυτή δίνονται οι ορισμοί της βιολογικής γεωργίας, όπως ισχύουν διεθνώς και στην Ελλάδα. Αναφέρονται οι βασικές αρχές και οι στόχοι της βιολογικής γεωργίας, οι διαφορές της από τη συμβατική γεωργία και γίνεται λόγος για την οργάνωση του συστήματος ελέγχου στην Ελλάδα. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναφέρονται οι ανάγκες των καλλιεργούμενων φυτών σε λίπανση και τα διάφορα οργανικά λιπάσματα, ενώ περιγράφονται οι καλλιεργητικές τεχνικές που αποσκοπούν στην διατήρηση της γονιμότητας του εδάφους και που πρέπει να εφαρμόζει ο βιοκαλλιεργητής, όπως η χλωρή λίπανση, η αμειψισπορά και η συγκαλλιέργεια. Υποδεικνύονται ακόμα βιολογικοί τρόποι φυτοπροστασίας, σύμφωνα με τα υπάρχοντα βιολογικά παρασκευάσματα, ενώ αναπτύσσεται το πρόβλημα της αντιμετώπισης των ζιζανίων.

Thesis
NonPeerReviewed

Οίνος και οινοποιία
Βιολογικά προϊόντα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2005


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)