Κατασκευή πολυστερικού σκάφους σε κλίμακα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Κατασκευή πολυστερικού σκάφους σε κλίμακα

Χόρτης, Σπυρίδων
Χόρτης, Δημήτριος

Στην παρούσα εργασία θα γίνει αναλυθεί ο τρόπος κατασκευής ενός τηλεκατευθυνόμενου σκάφους πολυεστερικού υλικού σε κλίμακα. τα σκάφη, τα οποία είναι δύο ειδών. Τα ιστιοφόρα (κίνηση με αέρα) και αυτά που χρησιμοποιούν κάποιου είδους μοτέρ (βενζινοκίνητα ή ηλεκτρικά). Η ενέργεια που παράγεται είτε από τον βενζινοκινητήρα είτε από τον ηλεκτροκινητήρα χρησιμοποιείται για να κινήσει την προπέλα που είναι βυθισμένη στο νερό και να κινηθεί το σκάφος. Ο έλεγχος του σκάφους γίνεται σε δύο κύρια μέρη, στο άνοιγμα του γκαζιού και στο πηδάλιο. Επιπρόσθετα κάποια σκάφη μπορεί να είναι εφοδιασμένα και με διάφορα άλλα μέρη που τα κάνουν πιο ρεαλιστικά όπως ένα εικονικό ραντάρ, φώτα πλεύσης ή κόρνα κλπ. Σε αγωνιστικά σκάφη υπάρχουν και λειτουργίες ασύρματου ελέγχου του μίγματος του καυσίμου και της γωνίας των Flaps και της προπέλας για καλύτερη ρύθμιση της πλεύσης ανάλογα τον καιρό.

Thesis
NonPeerReviewed

Ναυτιλία
Κινητήρες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.