Ενεργειακή βελτίωση της διαδικασίας αποστάξεως για την παραγωγή οινοπνευματωδών ποτών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Ενεργειακή βελτίωση της διαδικασίας αποστάξεως για την παραγωγή οινοπνευματωδών ποτών

Καραμήτρος, Δημήτριος
Πούλιος, Βασίλειος
Βαρδάρης, Ιωάννης

Η απόσταξη των στέμφυλων και του κρασιού που αναγκαστικά πρέπει να απομένουν μέσα σ’ αυτά για να καταστεί δυνατή η αλκοολική ζύμωση των υπολειμμάτων ζαχάρου στα στέμφυλα αποτελεί όπως θα δούμε στην εισαγωγή μια διαδικασία που ο χρόνος εκκίνησης χάνεται στους αιώνες. Με την εργασία μας αυτή θελήσαμε να επιτύχουμε ενεργειακή βελτίωση της υπάρχουσας διάταξης και ή δυνατή να μειώσουμε το χρόνο που διαρκεί η απόσταξη. Από την αρχή δοθέντος ότι οι σύγχρονες διατάξεις αποστάξεως χρησιμοποιούν υγροποιημένο LPG, που είναι παράγωγο της απόσταξης του πετρελαίου, η μελέτη μας θα περιοριζόταν σε μια τέτοια διάταξη. Οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις αποστάξεως αποτελούν συνήθως διατάξεις που κατασκευάζονται από εμπειροτέχνες χαλκουργούς χωρίς να υπάρχει κάποια μελέτη των επιμέρους τμημάτων μιας εγκατάστασης. Επειδή η θεωρητική ανάλυση είναι μια σημαντικά επίπονη διαδικασία που μόνο μετά από πάμπολλες απλοποιητικές παραδοχές θα μπορούσε να γίνει με αμφίβολα πιθανά αποτελέσματα για αυτό προτιμήθηκε η κατασκευή μιας μικρής διάταξης, μοντέλο που κατασκευάστηκε κατά κύριο λόγο στην βιοτεχνία κατασκευής άμβυκων του κ. Κουντουρά που βρίσκεται στο 3ο χλμ. ΕΘΝ. ΟΔΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Thesis
NonPeerReviewed

Οινοποιεία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.