Κοπή και συγκόλληση μετάλλων με Laser = Cutting and welding metals with Laser

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Κοπή και συγκόλληση μετάλλων με Laser = Cutting and welding metals with Laser

Φαράντος, Αναστάσιος

Στην φύση βρίσκουμε υλικά, που εξαιτίας των ιδιοτήτων τους χρησιμοποιούνται από τους ανθρώπους και έτσι μεταβάλλονται σε πρώτες ύλες. Σε αυτές τις φυσικές πρώτες ύλες ανήκουν οι πέτρες, τα ξύλα και το βαμβάκι, καθώς και στην ευρύτερη έννοια άφθονα μέταλλα χρυσού, ασήμι και χαλκού. Στην συνεχή επαφή με αυτές τις ύλες, συλλέχθηκαν πληροφορίες για τις ιδιότητες τους και για τους τρόπους χρήσεως τους. Επίσης επιτεύχθηκε, αυτές τις ύλες και τις ιδιότητες τους να τις αλλάξουν και να τις καλυτερεύσουν. Αυτή η εξέλιξη οδήγησε τελικά σε νέα υλικά. Σε αυτά ανήκουν τα μέταλλα που προκύπτουν από μεταλλεύματα όπως ο χαλκός και το σίδηρο καθώς και το χάλκινο που ορίζεται ως κράμα - χαλκού-κασσίτερου. Ο αριθμός των διαθεμένων υλών αυξάνεται συνεχώς. Από αυτό προκύπτει η ανάγκη μιας οργανωμένης και συστηματικής παρακολούθησης. Οι ύλες χωρίζονται σε τρεις ομάδες . Μεταλλικές ύλες, μη-μεταλλικές ύλες και σύνθετες ύλες.

Thesis
NonPeerReviewed

Μέταλλα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.