Οίνος και γευσιγνωσία

RDF 

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την καρτέλα τεκμηρίου
μέσα από τον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα *
κοινοποιήστε το τεκμήριο



Σημασιολογικός εμπλουτισμός/ομογενοποίηση από το EKT

2005 (EL)
Οίνος και γευσιγνωσία

Μάργαρη, Ελεάνα

Τουλάχιστον από τις αρχές της πρώτης χιλιετηρίδας π.χ και πιθανότατα γρηγορότερα έχουμε στην ελληνική γη αμπελοκαλλιέργεια και οινοποιία, πράγμα που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Η αποκτηθείσα πείρα μέσα στους αιώνες στις παραπάνω δραστηριότητες, σε συνδυασμό με τους ξεχωριστά ευνοϊκούς γεωγραφικούς και κλιματολογικούς όρους στη χώρα μας έχουν ως αποτέλεσμα τη σημαντική παραγωγή σταφυλιών και κρασιού, που συχνά, και στο μέτρο της σωστής φυτοπροστασίας και οργάνωσης της όλης διαδικασίας από τον τρύγο μέχρι την εμφιάλωση, ακολουθείται και από πολύ καλή ποιότητα. Η μεγάλη προσοχή είναι αναγκαία τόσο από το κλάδεμα ως την κάθε είδους προστασία του αμπελιού, όσο και στον τρύγο, «πάτημα» κ.λπ μέχρι την εμφιάλωση. Για τον απώτερο στόχο της οινοποίας (την εμπορία και την αγορά κρασιού) το στάδιο της γευσιγνωσίας (η δοκιμή δηλαδή του προϊόντος) είναι καίριο και σημαντικό. Ο ειδικός εαυτού - ο γευσιγνώστης - με την επιστημονική του γνώση και κατάρτιση τη κρίση και την πείρα του είναι εκείνος, πού, βασιζόμενος στα πραγματογνωμικά δεδομένα, θα αποφανθεί εν τέλει για την ποιότητα του κρασιού και, ειδικότερα, για όλα τα άλλα χαρακτηριστικά του, που συλλήβδην θα συνθέσουν την ταυτότητά του.

Thesis
NonPeerReviewed

Οίνος και οινοποιία
Αγροτικά προϊόντα
Οινοποιεία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2005


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.