Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
HACCP επιτραπέζιας ελιάς

Μπαρούδας, Νικόλαος

Η δημιουργία του Συστήματος HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point / Ανάλυση Κινδύνων – Κρίσιμο Σημείο Ελέγχου), τοποθετείται χρονικά στα τέλη της δεκαετίας του εξήντα. Με στόχο την παραγωγή ασφαλών προιόντων για την διατροφή των αστροναυτών η αμερικάνικη εταιρεία Pillsbury, σε συνεργασία με τη NASA (Αμερικάνικη Επιτροπή Αεροναυτικής και Διαστήματος) και τα ερευνητικά εργαστήρια του Αμερικάνικου Στρατού, προβαίνει για τον σκοπό αυτό στην ανάπτυξη και εφαρμογή διαδικασίας ασφαλούς παραγωγής, που βασίζεται στην αναγνώριση των εν δυνάμει κινδύνων σε όλα τα στάδια της παραγωγής μέχρι και την κατανάλωση των παραγόμενων προϊόντων (1959). Την δεκαετία 1980-90 η παραγωγή ασφαλών για κατανάλωση τροφίμων απασχολεί τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO 1980) ,την Αμερικάνικη Ακαδημία Επιστημών (NAS 1985) , το Αμερικάνικο Κογκρέσο (1986) και το 1988 τη Διεθνής Επιτροπή για τον καθορισμό μικροβιολογικών σταθεροτύπων των Τροφίμων (CMSF) η οποία και εκδίδει βιβλίο για το HACCP και την εφαρμογή του. Το 1989 εκδίδεται ο Οδηγός (NACMCF) που παρουσιάζει τις επτά αρχές του HACCP , τους έξι κυριότερους Κινδύνους καθώς και σειρά ορισμών.

Thesis
NonPeerReviewed

Ελιά - Βιολογική καλλιέργεια
Ποιοτικός έλεγχος
Ελιά - Οργανική γεωργία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.