Μονάδα παραγωγής βιοντίζελ = Unit production Biodiesel

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Μονάδα παραγωγής βιοντίζελ = Unit production Biodiesel

Ισαακίδης, Χρήστος
Μάρας, Στέφανος

Η παρούσα μελέτη σκοπεύει στην διεύρυνση των δυνατοτήτων ίδρυσης μονάδας βιοντίζελ στην περιοχή της Μακεδονίας τόσο από οικονομική πλευράς όσο και από την ύπαρξη των απαιτούμενων συντελεστών παραγωγής για την αποτελεσματική λειτουργία. Επιπλέον θα αναλυθεί και η λειτουργία της μοναδας. Σήμερα ο όρος βιοκαύσιμα χρησιμοποιείται συνήθως για υγρά καύσιμα που προέρχονται από ενεργειακές καλλιέργειες και βιομάζα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον τομέα των μεταφορών. Τα πιο συνηθισμένα στο εμπόριο είναι το βιοντίζελ και η βιοαιθανόλη. Είναι ήδη γνωστό, ότι από την εποχή της εφεύρεσης της μηχανής ανάφλεξης με συμπίεση από τον Rudolf Diesel, πριν από ένα αιώνα περίπου, η μηχανή λειτουργούσε με φυτικά έλαια.

Thesis
NonPeerReviewed

Βιομάζα, Ενέργεια από
Ενεργειακές καλλιέργειες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.