Εργοστάσιο επεξεργασίας γάλακτος (μηχανοστάσιο, τμήμα παστερίωσης)= Factory of treatment of milk (engineering area), (department of pasteurization)

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Εργοστάσιο επεξεργασίας γάλακτος (μηχανοστάσιο, τμήμα παστερίωσης)= Factory of treatment of milk (engineering area), (department of pasteurization)

Γιωτίτσας, Γεώργιος
Κουμουνδούρου, Μαρία

Η αγροτική βιομηχανία γάλακτος Ηπείρου ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε ιδρύθηκε το 1963 από την ΑΤΕ και τις 6 ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου.Αποκλειστική δραστηριότητα της εταιρίας είναι η επεξεργασία γάλακτος για τη παραγωγή και την εμπορία γαλακτικών προϊόντων.Η αξιοποίηση της πρώτης ύλης γίνεται κατά 60% για παραγωγή φέτας, κατά 25% για τη παραγωγή νωπών προϊόντων (εμφιαλωμένο φρέσκο γάλα, γιαούρτι κ.α), και κατά 15% για παραγωγή σκληρών τυριών (κεφαλογραβιέρα, γραβιέρα πρόβεια και αγελάδος ,κεφαλοτύρι κ.α).Η ΔΩΔΩΝΗ προμηθεύεται γάλα από 13.000 παραγωγούς κτηνοτρόφους, συναλλάσσεται με 350 προμηθευτές και 1200 πελάτες, ενώ απασχολεί 235 μονίμους εργαζομένους και 200 εποχιακούς.Ξεκινάμε από τις αντλίες νερού. Το εργοστάσιο διαθέτει δυο γεωτρήσεις με μια δεξαμενή νερού στο υψηλότερο σημείο του. Με τη βοήθεια αντλιών ,στέλνουμε το νερό στα πιεστικά για αποθήκευση με μια ορισμένη πίεση. Οι αντλίες αυτές σταματάνε μόλις γεμίσουν οι δεξαμενές και ξεκινάνε μόλις πέσει κάτω από κάποιο όριο. Έχουν στάθμη ασφαλείας. Υπάρχουν 3 αντλίες από τις οποίες οι δυο μπαίνουν ενεργά στη διαδικασία. Όταν οι δύο αντλίες δεν επαρκούν τότε μπαίνει και η τρίτη στη διαδικασία για τη κάλυψη των αυξανομένων αναγκών.

Thesis
NonPeerReviewed

Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2007


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.