Βιολογικό κρασί διαφορές μεταξύ βιολογικής και συμβατικής καλλιέργειας οινοποιήσεων σταφυλιών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Βιολογικό κρασί διαφορές μεταξύ βιολογικής και συμβατικής καλλιέργειας οινοποιήσεων σταφυλιών

Αγγελαδάκη, Νεκταρία

Στην εργασία αυτή με θέμα « βιολογικά κρασιά – διαφορές μεταξύ βιολογικής και συμβατικής καλλιέργειας οινοποιήσιμων σταφυλιών » γίνεται προσπάθεια περιγραφής όλων των κρίκων της αλυσίδας που οδηγούν στην παραγωγή βιολογικού κρασιού. Η περιγραφή ξεκινά από τους προβληματισμούς που ώθησαν εδώ και πολλά χρόνια ομάδες ανθρώπων να εναντιωθούν στην συμβατική καλλιέργεια και να προτείνουν κάτι το διαφορετικό υιοθετώντας τεχνικές φιλικές για το περιβάλλον και την υγεία των καταναλωτών. Στην εργασία αυτή μελετάται η ιστορική εξέλιξη της βιολογικής καλλιέργειας και γίνεται αναφορά στη κοινοτική και εθνική νομοθεσία που την διέπει. Περιγράφονται επίσης οι διαφορές μεταξύ βιολογικής, συμβατικής και ολοκληρωμένης καλλιέργειας.

Thesis
NonPeerReviewed

Οίνος και οινοποιία
Αμπέλια - Βιολογική γεωργία
Βιολογική γεωργία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.