Διαφορετικές προοπτικές διεθνούς επέκτασης του ελληνικού φαρμακευτικού κλάδου στις αγορές της Κίνας και της Τουρκίας. Μέθοδοι εισόδου και ιδιαιτερότητες.

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share
2006 (EN)
Διαφορετικές προοπτικές διεθνούς επέκτασης του ελληνικού φαρμακευτικού κλάδου στις αγορές της Κίνας και της Τουρκίας. Μέθοδοι εισόδου και ιδιαιτερότητες.

Κοντράρου, Θεοδώρα-Ελένη

Το θέμα της παρούσας μελέτης είναι μια συστηματική ανάλυση της δυνατότητας διείσδυσης μιας ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στις αγορές της Κίνας και της Τουρκίας - δυο αγορές που παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους με σκοπό την ανάπτυξη μιας ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας έξω από την περιορισμένη ελληνική αγορά, καθώς και των ενδεδειγμένων τρόπων εισόδου στις δύο αυτές αναπτυσσόμενες αγορές. Αν και η ελληνική φαρμακοβιομηχανία είναι προς το παρόν υγιής και κερδοφόρα, πληθώρα λόγων επιτάσσουν μεγαλύτερη εξωστρέφεια εκ μέρους των ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου - τουλάχιστον των μεγαλύτερων απ’ αυτών. Η μελέτη θα εξετάσει τους λόγους αυτούς και θα εξηγηθεί επίσης γιατί επελέγησαν οι δύο συγκεκριμένες αγορές, της Κίνας και της Τουρκίας, ως υποψήφιες. Θα ακολουθήσει μια ανάλυση των δύο υποψηφίων προς διείσδυση φαρμακευτικών αγορών, Κίνας και Τουρκίας, των χαρακτηριστικών τους και των ευκαιριών και κινδύνων που παρουσιάζουν για μία φαρμακοβιομηχανία που θέλει να εισδύσει σ’ αυτές. Στην συνέχεια, θα μελετηθούν οι διάφοροι τρόποι εισόδου μιας φαρμακοβιομηχανίας - δεδομένου ότι το φάρμακο είναι ένα προϊόν με πολλές ιδιαιτερότητες - σε μία αναπτυσσόμενη αγορά, με όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της, και θα εξαχθούν συμπεράσματα ως προς τις καταλληλότερες μεθόδους εισόδου για καθεμία από τις υπό εξέταση αγορές, της Κίνας και της Τουρκίας, πάντα σε σχέση με τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες και τις δυνατότητές τους.

Thesis
NonPeerReviewed

Φαρμακευτική βιομηχανία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Greek

2006


cc_by_nc_nd*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)